Talent: Peter Parker/Spiderman (1 april)

” With Great Talent Comes Great Responsibility”.

Peter Parker groeit op in New York bij zijn oom Ben en tante May. (In het engels uitgesproken als Pieter Parker en Uncle Ben/Aunt May dat klinkt beter). Zijn ouders komen om wanneer Pieter nog een baby is. Pieter komt dan in de zorg van zijn uncle Ben en aunt May. (Geen leuk begin dus snel naar de volgende alinea)

Hij is een uitstekende student op school en studeert iets in de wetenschap.  Op school word hij daarom gezien als een nerd.  Tijdens een schoolexcursie aan een laboratorium word hij gebeten door een radioactieve spin. Dan verandert alles voor Pieter. Hij is opeens sterker en leniger.  Maar beschikt nu ook over een nieuw talent waarbij hij zich kan vasthouden aan elk oppervlakte, zelfs het plafon. Dit geeft hem de mogelijkheid om een verticale muur te klimmen net als een spin.  Ook kan hij aanvoelen wanneer er iets op hem afkomt of als er gevaar dreigt. Het zogenaamde ”spinnen zintuig”.  ( ”My spider-sense is tingling”) . Later ontwerpt hij web schieters waarmee slingeren door New York heel makkelijk word en dit maakt ook het hele ”spider” gebeuren compleet  . The_Spectacular_Spider_Man_by_Genchis

Voor een korte tijd gebruikt hij zijn nieuwe vaardigheden om geld te verdienen. Hij besluit om te gaan worstelen. Dit is het moment waarbij hij het rood blauwe pak ontwerpt.  Hij neemt een nieuwe naam aan ”Spiderman” om zijn echte identiteit geheim te houden.  Geduurde deze tijd leert uncle Ben hem een wijze levensles ” With Great Talent Comes Great Responsibility”.  Helaas verliest Pieter kort daarna zijn uncle Ben die een overvaller probeerde te stoppen. Na deze donkere tijd ontmoet Pieter een meisje. Ze heet Mary-Jane Watson, ze is een actrice en ze wil graag in een Broadway show spelen. Pieter vertrouwd haar en vertel haar later over zijn geheime indentiteit (spoiler).

Pieter herinnert hij zich wat uncle Ben hem vertelde” With Great Talent Comes Great Responsibility”  en hij besluit dan om misdaan te gaan bestrijden. Ook neemt hij een baan aan als fotograaf bij de ”The Daily Bugle”. Een krant dat Spiderman de schuld geeft van veel zaken en hem bestempeld als een crimineel. Maar New York heeft heel wat slechteriken en heeft dringend een superheld nodig. Doctor Octopus, The Lizard, The Green Goblin, Electro en vele andere moeten allemaal gestopt worden. Spidey neemt die taak op zich en word de superheld van New York.

Wat Spidey onderscheid van alle andere superhelden is dat hij een ”normale” tiener is en hij heeft altijd tijd voor humor tijdens gevechten met de slechteriken. Het is vaak zijn intelligentie (nerd) en niet zozeer zijn super krachten waarmee hij veel slechteriken weet te verslaan. In veel gevallen ziet hij wat goeds in de slechteriken en wilt ze helpen. (“Courtesy of your friendly neighborhood Spiderman.”)

Voor de Spiderman fans. In 2016 komt de aangekondigde derde ”Amazing Spider-Man” film uit en de vierde in 2018.

(Geschreven door Calico Jack III)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s