Talent behoud je

Nadat je de leeftijd van 65 bereikt hebt betekent het niet dat je klaart bent en je hoed op de kapstok hangt. Veel mensen houden van wat ze doen en blijven hun talent uit oefenen.  De volgende getalenteerde mensen zijn nog steeds bezig met het gene waar ze van houden.

Naam: Carmen Herrera            Talent: schilder                Leeftijd: 99 jaar

carmen Herrera

Het begon allemaal in de jaren veertig in Parijs voor Carmen.  Daar begon ze haar carrière als schilder nadat ze een compliment kreeg over een van haar schilderijen. Sinds die dag wist ze het zeker en was er niks anders dat ze liever zou doen. Ze maakte schilderij na schilderij maar pas toen ze 89 jaar oud was verkocht ze haar eerste schilderij. Carmen was ontzettend blij en zei ”Eindelijk, dat werd tijd!”. Nu heeft Carmen haar eigen studio in Manhattan, New York.  Haar werk is te zien in de collecties van de  ” Tate Modern” en de ”Museum of Modern Art”.

Naam: Tony Bennett                  Talent: zanger                  Leeftijd: 88 jaar 

tony bonett

In 2014 bracht de zanger Tony Bennet zijn album ”Cheek to Cheek” uit. Het album debuteerde op no.1 op Billboard. Op het album staat een duet nummer samen met Lady Gaga.  Het idee achter de samenwerking was om jonge luisteraars aan te trekken.  Tony heeft 57 studio albums, 11 live albums en 3 video albums uitgebracht.

Naam: Carl Reiner                 Talent: acteur                   Leeftijd: 93 jaar

Carl reiner

Carl Reiner ken je misschien van de Ocean’s films waarin hij het personage Saul Bloom speelde (Ocean’s Eleven, Twelve, Thirteen).  Carl werd geboren in 1922 in New York. Hij begon zijn acteer carrière in tv series. Daarna volgende film en hij heeft zelfs op Broadway gestaan.  Verder schrijft Carl ook boeken over zijn leven.  Zijn laatste boek heet ” I just Remembered”.

Naam: Betty White                   Talent: actrice                  Leeftijd: 93 jaar

Betty white

Een goeie vriendin en collega van Carl Reiner is de actrice Betty White, de twee hebben een paar keer samenwerkt in hun carrière. Betty speelt nu in de tv serie ”Hot in Cleveland” waar Carl ook in te zien is. Betty heeft in veel tv series gespeeld en ze is vooral bekend door haar rol in de tv serie Golden Girls. Ze heeft een Grammy gewonnen en 5 Primetime Emmy’s voor de series waarin ze speelde.

(Source: The New York Times, Old Masters at the top of their game, 2014)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s