Alexander Wang een invloedrijke persoon

kanye-west-time-

(Foto: TIME)

TIME magazine bracht kort geleden hun nieuwe editie uit van meest invloedrijke personen en op de cover staat Kanye West. Maar het ging dit keer niet alleen om Kanye West.  Er is andere invloedrijke persoon die op de lijst staat waar sommige twijfels bij hadden. De persoon waar de meeste mensen over twijfelde is de modelontwerper Alexander Wang.  Hij is de enige ”creative director” van een modemerk op de lijst. Maar blijkbaar vonden een paar mensen dat het nog te vroeg was om de jonge ontwerper op de lijst te hebben van meest invloedrijke personen. Hij heeft niet veel in de modewereld veranderd, geen nieuw silhouet of een nieuwe manier van business toegevoegd. Wat maakt Alexander Wang dan wel een invloedrijke persoon?

alex-wang-portrait(Foto:Ysa Perez)

Alexander Wang (31 jaar) geboren in San Francisco groeide op met de generatie voor wie hij nu designed. Toen hij 19 jaar was verhuisde hij naar New York (2005) om een fashion designer te worden. Twee jaar later lanceerde hij zijn Fashion Label ”Alexander Wang”. Hij presenteerde zijn eerste vrouwen collectie in New York (2007) wat een succes was. Hiermee trok hij de aandacht van veel mensen in de modewereld waaronder het modeblad Vogue. De ”creative director” van Vogue Anna Wintour, een hele invloedrijke dame in de modewereld, steunde de carrière van de jonge designer. Met Vogue aan zijn zijde gingen er veel deuren open voor de jonge designer.

Alexander-Wang-x-hm(Foto: H&M)

Alexander heeft daarna een succesvolle collectie samenwerking gehad met H&M. Zijn eigen modemerk Alexander Wang doet het heel goed en is nog steeds heel populair. Alexander zit nu in het modehuis van Balenciaga waar hij  ”creative director” voor is.  Hij kwam bij Balenciaga dankzij de hulp van François-Henri Pinault, een andere hele invloedrijke persoon in de modewereld. Zijn laatste collectie (2015) voor Balenciaga was een succes.

Wat Alexander Wang een invloedrijke persoon maakt is dat zijn carrière een nieuwe generatie jonge designers inspireert om de modewereld in te stappen. Veel van de jongeren kunnen zich identificeren met zijn collecties. Ook heeft hij het respect verdient van veel mensen in de modewereld. Kanye West de meest invloedrijke persoon van 2015 was aanwezig bij zijn modeshow.

(Bron: NYTimes, Is Alexander Wang Really the Most Influential Designer in the World?, 2015)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s