Floyd Mayweather vs Manny Pacquiao het gevecht van de eeuw

mayweather-pacquiao-face-off-LA-presser

(foto:HBO)

Floyd Mayweather Jr. de onverslagen bokser heeft al 47 gevechten gewonnen. Afgelopen zaterdag (2 mei) was zijn belangrijkste gevecht in zijn hele carrière. Alles stond op het spel en heel toepasselijk werd het gevecht gehouden in de MGM Grand, Las Vegas. Het was het gevecht waar iedereen op zat te wachten sinds het 6 jaar geleden een mogelijkheid leek. Veel mensen hadden het gevoel dat dit een historische gevecht zou zijn waardoor de prijs van de kaartjes opliep naar $100.000 per stuk.  Beide vechters, Floyd Mayweather als zijn tegenstander Manny Pacquiao worden gezien als twee van de beste in de sport. Helaas kan er kan er maar 1 de beste zijn en dit gevecht zou duidelijk maken wie dat was.

In de rode hoek Floyd Mayweather,  47 gevechten gewonnen 0 verloren

Floyd Mayweather Jr.

De best betaalde atleet in de wereld en dat laat hij graag iedereen weten. Zijn bijnaam is daarom ook Floyd ”Money” Mayweather. Voor dit gevecht zou hij een verbluffend bedrag van 180 miljoen verdienen. Floyd is een technisch verdedigende vechter die wacht op de counter en veel korte stoten uitdeelt om veel punten te pakken.   Hij is een vechter die zijn tegenstander heel snel door heeft en zich makkelijk aanpast. Floyd heeft vaak veel te zeggen over zijn tegenstanders zowel voor als na het gevecht en over het feit dat hij de beste is wat veel mensen opvatten als arrogant. Maar dit keer was Floyd meer bescheiden wat heel onverwacht was.

In de blauwe hoek Manny Pacquiao, 57 gevechten gewonnen 5 verloren 2 gelijk

manny

Manny Pacquiao groeide op straat arm in de Filipijnen. Hij rende van huis weg toen hij nog jong. Op een dag liep hij een boksschool binnen en sinds dien is zijn leven heel veel veranderd. Hij won gevecht na gevecht en kreeg na een tijdje een kans om te gaan vechten in Amerika. Daar ontmoette hij zijn trainer Freddie Roach. De twee hebben een vader en zoon relatie. Met Freddie Roach in zijn hoek en zijn spannende gevechten werd Manny snel een sensatie in Amerika. Zijn verhaal en zijn warme persoonlijkheid zorgde ervoor dat Manny de publieks favoriet was in dit gevecht. Niet alleen is Manny een bokser maar hij heeft ook een zetel in het Filipijnse parlement. Op deze manier hoopt hij veel armen mensen te helpen in zijn land.

Op 2 mei was het dan eindelijk zover, Floyd Mayweather in de ring met Manny Pacquiao. De MGM grand zat vol beroemdheden Beyonce, Jay-z, Mike Tyson, Mark Wahlberg en vele andere. Fans over de hele wereld keken mee vooral in de FilIpijnen. Dit zou het gevecht van de eeuw worden en iedereen had hoge verwachtingen om iets historische mee met maken.

Maar helaas was het niet het gevecht waar iedereen op hoopte. Manny is te vergelijken met Mike Tyson, veel agressie en actie in de ring. Het publiek juichte voor Manny maar het was Floyd die het tempo bepaalde. De twaalf rondes gingen snel voorbij zonder al teveel actie en voordat je het wist was het gevecht voorbij. Het publiek was niet blij vooral omdat Floyd gewonnen had. Het moment dat Floyd uitgeroepen werd als winnaar en kampioen kregen we de echte Floyd weer te zien. Hij stond in de hoek op de touwen van de ring te schreeuwen naar het publiek dat hij de beste was.

Floyd Mayweather, 48 gevechten gewonnen 0 verloren.

floyd 2

(foto: showtime)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s