Kelly Slater pro-Oceaan

De zomer is bijna hier en veel mensen denken al aan zon, zee en strand. Een persoon die daar alles van weet is Kelly Slater de meest succesvolle professionele surfer in de geschiedenis van surfen. Hij heeft de meest exotische locaties bezocht om de golven te testen. Voor hem is het daarom bijna heel jaar rond zomer.

Kelly-fucking-slater-gopro-hd-enthuzed

(Foto: GoPro)

De ASP World Title is waar alle professionele surfers voor strijden. De eerste keer dat Kelly de titel won was in 1992 toen was 20 jaar en hij won de titel ook op 39 jarige leeftijd in 2011. Dit maakt hem zowel de jongste en oudste professionele surfer die de titel heeft gewonnen. Maar niet alleen dat, ook heeft hij de titel 11 keer gewonnen. Voor alle drie prestaties staat hij in de recordboeken.

Verder heeft Kelly zijn eigen videospel gehad, een album uitgebracht en hij heeft een paar surf films gemaakt. Hij was ook te zien in de populaire jaren negentig tv-serie Baywatch. Maar een interessante samenwerking was een film met met GoPro waarbij Kelly de GoPro camera op had en zo iedereen die niet surft liet zien hoe het was om te surfen.

De nu al legendarische surfer heeft heel wat jonge surfers geïnspireerd. Niet alleen jongens maar ook veel meisjes die surfen. Om er een paar te noemen Malia Manuel, Coco Ho, Serena Brooke, Stephanie Gilmore, Alana Blanchard en Diah Rahayu (de enige professionele vrouwelijke surfer uit Bali).

Voor nu is Kelly veel bezig met activiteiten en organisaties die helpen met het schoon houden van de oceanen.  Tijdens zijn reizen zag hij hoe de acties van veel bedrijven effect hebben op de oceanen. De vervuiling van de oceanen komt niet alleen door olierampen maar ook door veel plastic en ander afval die daar uiteindelijk terecht komen. Een schone oceaan zal niet alleen vakantiegangers maar ook surfers tevreden houden. Dat is de boodschap van Kelly Slater die je misschien een keer op het strand zal tegenkomen.

GO-PRO-KELLY-SLATER-

(Foto: GoPro)

(Bron: CNN sport – Kelly Slater: Surf dude turns eco-warrior)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s