Hieke Konings (Paris c’est magique)

Een dertienjarig meisje stapt bij de verkeerde bushalte uit in Parijs. Ze loopt een restaurant binnen en besluit daar op haar ouders te wachten. In het restaurant zitten toevallig de fotograaf en directeur (Christel Vatasso) van een groot Amerikaans modelbureau. Na een paar minuten staren staan de twee op en gaan bij het meisje zitten. En na een paar complimenten over haar uiterlijk en romantische uitstraling vragen ze haar of ze een model wil worden. Dat is hoe Hieke Konings als model ontdekt werd.

hieke konings in limburg

(Foto: Britt Lap)

Hieke is een meisje uit Grevenbicht in Limburg. Ze was op vakantie in Parijs met haar ouders toen ze ontdekt werd als model. Hieke heeft een 3 jarig contract getekend bij Ford models, een modellen bureau gevestigd in New York, Amerika. Ze zal tijdens haar schoolvakantie terugkeren naar Parijs voor modellessen. Maar mag pas  officiel als model beginnen wanneer ze 14 jaar is en 3 centimeter langer is geworden. De minimum lengte voor een model is 1,75 meter lang.

hieke-konings ford models

(Foto: Beeg.nl)

Nadat ze 14 jaar is mag ze part-time aan de slag en wanneer ze 18 word mag ze full-time aan het werk. Voor nu kan Hieke haar school en aankomende model carrière combineren. Nadat ze 18 jaar is en haar model carrière eenmaal begint te lopen zal er niet veel meer tijd zijn om naar school te gaan. Dit komt omdat je als full-time model de hele dag beschikbaar moet zijn voor castings, call backs en moet reizen voor sommige modelopdrachten.

Voor Hieke is het een droom die uitkomt. Ze heeft altijd al een model willen zijn. De jonge meid kan niet wachten totdat ze 14 jaar word in september van dit jaar. Er gaat dan een hele nieuwe wereld voor haar open. Maar Hieke zal die dag in Parijs nooit meer vergeten.

hieke_konings_in parijs

(Bron: Trendystyle- ”Model worden”, Charlotte Mesman; Hart van Nederland, ”Hieke krijgt topcontract bij modellenbureau”)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s