Mad Max: Tom Hardy

In 1979 kwam de eerste Mad Max film uit. De film introduceerde een nieuwe acteur aan de wereld,  de toen nog vrij onbekende Mel Gibson. Mel speelde in de eerste 3 Mad Max films. Meer dan 30 jaar later is er nu een vervolg film uit van Mad Max met een nieuwe acteur die de rol van Max speelt. Het is Tom Hardy die de rol van Max speelt dit keer. Tijd voor een introductie van Tom Hardy.

madmax( i.ytimg.com)

(Bron:i.ytimg.com)

De nieuwe film heet Mad Max: Fury Road en Tom Hardy hoeft niet echt geïntroduceerd te worden want hij is al bekende acteur.  Hij heeft al in grote films gespeeld zoals ”The Dark Knight Rises” en ”Inception”. Het was vooral de film Inception die hem onder de aandacht bracht van het grote publiek. Hij is een acteur die vooral nu vaker de hoofdrol speelt in films. Maar dat was niet altijd het geval. Tom heeft in heel wat films een bijrol gespeeld voordat hij dit punt bereikte. 

Het begon allemaal in London waar Tom opgroeide en waar hij als klein kind al wist dat hij een acteur wilde worden. De weg naar het grote scherm ging niet heel makkelijk voor Tom. In zijn tienerjaren kwam hij vaak in de problemen. Ook had hij een drugsverslaving wat veel dingen erger maakte. Rond deze tijd nam hij acteren niet al te serieus. Hij realiseerde zich dat het heel fout ging en zocht hulp. Gelukkig overwon Tom zijn verslaving en begon het pad richting het grote scherm weer te bewandelen.

mad Tom

(Bron: nokayeah.tumblr.com/ Stuart: A life Backwards)

Tom begon zich volledig te richten op zijn acteer carrière hij speelde verschillende rollen in films, televisie en theater.  Zijn acteertalent werd heel duidelijk zichtbaar in de film Stuart: A life Backwards (2007). Daarin speelde hij een dakloze man met een alcohol verslaving. Het is een rol waarmee hij zich makkelijk kon indentificeren. Tom is een acteur die heel goed emoties kan tonen en fysiek er ook uit wil zien als het personage, vaak betekent dat lange dagen in de sportschool.

Tijdens de premiere van Mad Max: Fury Road was Mel Gibson aanwezig. Mel zat naast de regisseur George Miller  en Tom zat achter hun. George Miller gaf tijdens de persconferentie in Cannes aan dat Mel Gibson heel enthousiast was toen ze de film aan het kijken waren. Mel was ook heel tevreden met het acteerwerk van Tom Hardy  als Mad Max. Een compliment waar Tom best trost op mag zijn. George Miller heeft aangegeven nog een Mad Max (Wasteland) film te maken en hopelijk zien we Tom Hardy dan weer terug want hij was uitstekend in Fury Road.  

mad-max-fury-road

(Bron: images.thecarcollection.com)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s