Xavi de meester op het middenveld

Zaterdag 5 Juni werd de finale van de Champions League gespeeld. Juventus speelde een goeie wedstrijd maar het was uiteindelijk Barcelona die met 3-1 de winner werd. Voor één speler van Barcelona was dit wel een hele leuke avond. Hij kwam de laatste 15 minuten van de wedstrijd het veld op en het was de laatste keer dat hij in een Barcelona shirt zou spelen. Met de Champions League beker in zijn handen was dit een mooie afsluiting voor Xavi bij zijn geliefde club FC Barcelona.

xavi zimbio

(Foto:zimbio)

Xavi (Xavier Hernández Creus) begon zijn voetbal carrière bij Barcelona toen hij elf jaar was. Na 6 jaar in de jeugdopleiding maakte hij zijn debut bij FC Barcelona. Het staduim Camp Nou werd zijn tweede huis. De positie die hij speelt is middenvelder en het liefst speelt hij als centraal middenvelder. Het shirt nummer dat hij kreeg was nr.6 want in Catalonië is het wat anders en krijgt de middenvelder niet het shirt nummer 10.

Barcelona's midfielder Xavi Hernandez wears an anti racism harmband during the Champions League football match FC Barcelona vs FC Viktoria Plzen on October 19, 2011 at the Camp Nou stadium in Barcelona. AFP PHOTO / JOSEP LAGO (Photo credit should read JOSEP LAGO/AFP/Getty Images)

(Foto: lostinthegame2)

Gedurende zijn carrière bij FC Barcelona heerste Xavi op het middenveld. Hij heeft zowel Van gaal als Rijkaard als trainer gehad. Behalve de Spaanse titel heeft hij samen met het Spaanse elftal het EK 2008, het WK 2010 en het EK 2012 gewonnen. Met Barcelona wist hij de Champignons League maar liefst 4x te winnen.

Drie dagen voor de Champions League wedstrijd van afgelopen zaterdag nam FC Barcelona officieel afscheid van Xavi. Een eerbetoon aan de speler in Camp Nou wat een emotioneel einde had. Xavi gaat zijn voetbal carriere als speler eindigen bij een club in Qatar. Maar tijdens zijn afscheid gaf hij aan dat dit een tijdelijke afscheid was. Hij hoopt graag terug te keren naar FC Barcelona en dan in Camp Nou te staan als trainer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s