Rafael Nadal – Novak Djokovic

Roland Garros is net afgelopen maar veel mensen praten er nog steeds over. Er werd geschiedenis geschreven tijdens Roland Garros maar niet alleen vanwege de winnaars van het toernooi. Winnaars van het toernooi waren Serena Williams bij de vrouwen en Stan Wawrinka bij de mannen. De andere persoon die genoemd mag worden is Novak Djokovic. Hij versloeg de koning op het gravel veld Rafael Nadal.

nadal i.ytimg

(foto: i.ytimg.com)

Dit was de tweede keer dat een speler Rafeal Nadal wist te verslaan op Roland Garros tijdens de French Open. De eerste keer dat hij verloor op Roland Garros was tegen Robin Soderling en dit jaar wist ook Novak Djokovic de Spanjaard te verslaan. Iets wat voor een tijdje onmogelijk leek. Want Nadal heeft de French Open toernooi een indrukwekkende 9 keer gewonnen. Waardoor hij de bijnaam de ”King of Clay” kreeg.

nadal

(foto:static1.1sqspcdn.com)

De twee spelers hebben heel wat wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Djokovic wist Nadal meerdere keren te verslaan maar nooit op Roland Garros. De rivaliteit tussen de twee is heel sterk. Wedstrijden tussen de twee zijn altijd mooie wedstrijden met een hoog tennis niveau. De twee tennis talenten hebben 44 wedstrijden tegen elkaar gespeeld in het voordeel van Nadal 23 gewonnen en Djokovic 21 gewonnen.

De eerste keer dat de twee elkaar op het tennisveld tegen kwamen was tijdens de French Open van 2006. Op het veld van Roland Garros waar Nadal de titel King of Clay verdiende. Het was ook Nadal die deze wedstrijd won nadat Djokovic vanwege een rugblessure moest opgeven. Tijdens de persconferentie na de wedstrijd zei Djokovic dat hij goed in de wedstrijd zat en controle had over de wedstrijd. Hiermee gaf hij dat als hij de rugblessure niet had hij best wel had kunnen winnen .

novak-djokovic-of-serbia

(foto:sportsworldreporter.com)

Djokovic zei na zijn overwinning dit jaar op Roland Garros dat Nadal een echte kampioen is, hij veel respect voor hem heeft en altijd met plezier wedstrijden tegen hem speelt. Nadal gaf aan dat hij volgend jaar sterker en met meer zelfvertrouwen zou terug keren op Roland Garros.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s