FIFA Women’s World Cup 2015

Dit jaar word de FIFA Women’s World Cup gehouden in Canada. Dit is de zevende keer dat het toernooi gehouden word. Het toernooi begon op 6 Juni 2015 en de finale word op zondag 5 July 2015 gespeeld. Er zijn 24 teams die aan het toernooi meedoen. De eerste wedstrijd werd gespeeld tussen Canada en China (Canada 1-0 China).  Een interessante feitje is dat tijdens dit WK word voor het eerst het Hawk-Eye systeem gebruikt, iets waar de FIFA lang over heeft gediscussieerd.

Canada, China, Duitsland, England, Frankrijk, Australië en de Verenigde Staten zijn allemaal al gekwalificeerd voor de kwartfinale. Nederland speelt vanavond tegen Japan en als ze winnen dan komen zo ook in de kwartfinale terecht. Japan is de regerende wereld kampioen en heeft een sterk team. De beste speler uit hun team is de middenveldster Homare Sawa. Zij won tijdens het vorige WK in 2011 de gouden bal die ze uitgereikt kreeg van Lionel Messi op het podium.

FIFA

(Foto:Pro Shots)

Het doelpunt van Homare Sawa tijdens het WK van 2011.

Nederland heeft ook een ster in het team. Anouk Hoogendijk is een toptalent bij Oranje en toevallig is zij ook een middenveldster. Het is alleen nog de vraag of zij wel zal spelen vanavond. Helaas heeft ze nog geen enkele wedstrijd gespeeld tijdens dit WK wat vooral te maken heeft met blessure die ze eerder in het seizoen opliep. De coach heeft daardoor een elftal opgesteld dat heel goed samen speelt waar zij helaas niet tussen zit.  Maar het zal een pittige wedstrijd worden vanavond wie weet zal ze toch het veld oplopen tijdens een wissel.

Fifa 2

(Foto:Pro Shots)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s