De Bingo Players

bingo logo

(foto: http://www.bingoplayersmusic.com)

In 2006 werd voor het eerst onder de artiestennaam de ”Bingo Players” muziek gemaakt door twee jonge dj talenten uit Nederland. De twee jongens, Maarten Hoogstraten en Paul Baümer die van dezelfde muziek hielden, begonnen samen Electronic Dance Music (EDM) te produceren. Al snel werden hun nummers heel populair in het buitenland en vooral in Amerika.

bingo maarten

(foto: http://www.djmag.ca/blog)

Maarten groeide op in Amsterdam en had al op een hele jonge leeftijd een passie voor muziek. Als kind besteedde hij zijn geld liever aan cd’s dan speelgoed. Toen hij het nummer van The Prodigy’s ”Out of Space” werd hij onmiddellijk verliefd op ”electronic music”. Het was toen der tijd nog heel duur om muziek te maken omdat je veel dure apparatuur nodig had. Maar daar kwam verandering in toen software uitkwam waarmee je muziek kon maken. Met het software programma ”Protracker” begon Maarten voor het eerst met het produceren van muziek. Dit was een heel belangrijk moment in de start van zijn carrière.

bingo paul

(foto: http://www.spitsnieuws.nl)

Het andere belangrijke moment was toen Maarten’s jonge broertje hem voorstelde aan Paul Baümer.  Ze kwamen erachter dat ze beide gebruik maakte van ”Protracker” en begonnen samen muziek te maken. Ze hadden dezelfde smaak in muziek en werden goede vrienden waarna ze veel van hun tijd besteedde aan muziek. Samen vormde ze het dj duo de ”Bingo Players” en brachten hun nummers.

bingo samen

(foto: http://www.musictimes.com)

In 2011 hadden ze een megahit met het nummer ”Cry”. Maarten vertelt dat hij een ”back to the 80’s” programma aan het kijken was toen hij het nummer van Brenda Russell ”Piano in the Dark” hoorde. Het was een specifiek gedeelte van het liedje dat zijn aandacht trok. Het stuk ” I cry just a little, when I think of letting go” vond hij heel leuk klinken. Samen met Paul ging hij daarna de studio in om een nummer te produceren met dat stukje erin. Het nummer werd een enorme hit en de jongens kwamen al gauw op de lijst te staan van beste dj’s ter wereld.

De twee toerde vervolgens de wereld rond en speelde op veel festivals en clubs. Geduurde die tijd hebben ze ook hun eigen platenlabel genaamd ”Hysteria” opgericht. Met een nieuw versie van hun oude track “Rattle,” titled, “Get Up” (Rattle),”   scoorden ze in 2013 een nieuwe hit. Ze werkte hierbij samen met  ” The Far East Movement” een groep uit Los Angeles.

bingo

(foto: http://www.thestar.ie)

Maar op de hoogte van hun succes werd Paul heel ziek. Paul had kanker en stief in december 2013. Maarten gaf aan dat Paul vaak zei dat hij gewoon door moest gaan met het maken van muziek en verder te gaan met wat zij begonnen waren. Na een vakantie om er even tussen uit te gaan en alles op een rijtje te zetten vond hij dat Paul gelijk had en besloot hij verder te gaan met het maken van muziek.

”Bingo Players zal altijd meervoud zijn”. – Maarten Hoogstraaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s