Dj talent Hardwell

HARDWELL.DJMAGTOP100DJS

(foto: bleedhouse.com)

In 2013 werd Nederlands dj talent Robbert van de Corput bekroond als werelds beste dj in de Top 100 DJs award. Hij was toen 23 jaar en daarmee ook de jongste dj ooit die de award won. Robbert ken je misschien beter onder de artiestennaam Hardwell.

Robbert is een geboren en getogen jongen uit Breda. Toen hij 6 jaar was hij al muzikaal bezig en speelde de piano. De eerste artiesten van wie hij muziek van hoorde waren James Brown en Micheal Jackson. Toen hij 10 jaar was zag hij een documentaire over de Nederlandse dance music. In de film waren bekende dj’s zoals Tiësto, Armin van Buuren en Ferry Corsten. Dat was het moment dat Robbert verliefd werd op Electronic Music.

Op 12 jarige leeftijd treedde hij voor het eerst op als dj voor ongeveer 100 mensen. Nadat optreden kwam zijn vader met het idee om zijn dj naam te veranderen. Hij deed dit door robbert’s achternaam te vertalen naar het Engels. Corput werd vertaald naar Hardwell en dat is hoe robbert aan zijn artiestennaam kwam.

hardwell

(foto: http://www.weheartit.com)

Met zijn nieuwe dj naam tekende hij op 14 jarige leeftijd een contract bij een record label. Hij mocht optreden in clubs in Nederland maar op die jonge leeftijd moesten zijn ouders altijd mee. Hij treden in veel clubs op samen met dj Chuckie.  Vier jaar later bracht hij zijn mix cd series uit Eclectric Beats. Dat was een succes waardoor hij 10 verschillende edities heeft uitgebracht. Het is daarom ook het best verkochte mix cd’s serie.

Chuckie-Hardwell_new-1060x707

(foto: http://www.worldredeye.com)

Zijn grote doorbraak was zijn hit nummer ”Show me Love vs Be bootleg” in 2009. Met een uitnodiging van dj Tiësto maakte hij toen ook zijn debut in Ibiza. Hij lanceerde daarna zijn Hardwell On Air Radio show in 2011. De jonge dj werkte in dat zelfde samen met dj Tiësto aan een nummer getiteld ”Zero 76”.

Tiesto-Hardwell-DJing3-1060x707

(foto: http://www.worldredeye.com)

Hardwell heeft heel wat goeie shows achter de rug hij heeft op Tommorowland gestaan, een uitverkochte show in Ziggo Dome maar ook international vaak opgetreden in plaasten als Las Vegas en Miami. En in 2014 won hij weer de Top 100 DJs award. Begin september van dit jaar is Hardwell weer te vinden in Ibiza.

hardwell

(foto: bangingbeats.com)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s