Dj Talent: Oliver Heldens

oliver

Oliver Heldens is een Nederlandse dj uit Rotterdam ook wel bekend als Oliver Heldens. Dit is 1 van de weinige dj’s die zijn echte naam gebruikt als dj artiest. Met behulp van zijn track ”Gecko” van 2013 tekende hij een contract bij het platenlabel van dj Tiësto, die onder de indruk was van de track.

Oliver begon zijn carrière als professional dj bij ”Spinnin records” in het begin van 2013. De eerste nummers die hij daar uitbracht waren ”Stinger”  en ”Thumper”. In december van dat jaar bracht hij het nummer ”Gecko” uit. Dit nummer trok de aandacht van dj Tiësto die Oliver aanbood om zich toe te voegen als dj bij ”Musical Freedom” records.

oliver 1(foto: http://www.edmtunes.com)

Behalve het produceren van een gehele nieuwe nummer houdt Oliver er ook van om een remix te maken van veel bekende nummers. Dit deed hij bijvoorbeeld voor het nummer van Martin Garrix ”Animals” waarbij hij de melodie intact hield maar een geheel nieuw gevoel en geluid toevoegde. Een ander populaire remix die hij uitbracht was van het nummer van de zanger Robin Thicke ”Feel good” in 2014.

Met genoeg goeie muziek begon hij het dj circuit te toeren en was op vele grote festivals en clubs over de hele wereld te zien. Uiteindelijk kwam Oliver ook met een nieuwe dj naam. Hij produceert en brengt nu ook nummers uit onder zijn alter ego HI-LO. Dus mocht je in de toekomst de dj naam HI-LO zien op de line-up lijst dan weet je dat het die goeie ouwe Oliver Heldens is.

oliver 3(foto: http://www.billboard.com)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s