Dj Talent: Fedde le Grand

‘Put Your Hands Up For Detroit’ dat is de track die Fedde Le Grand op de map zette. Hij werd daarmee internationaal bekend. Hij word nu gezien als 1 van de invloedrijke personen in House Music. Zijn muziek beïnvloed veel op het ”Electronic Music” landschap.

Fedde begon zijn Dj-carrière in de DansSalon in Eindhoven. Daar was hij 2 jaar lang de vaste dj.  Gedurende deze periode treedde hij ook op in vele grote clubs in Nederland. Niet lang daarna kwamen er boekingen vanuit het buitenland; Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Rusland, Griekenland en Israël.

fedde-le-grand-

(foto:www.blog.thevelvetcouch.com

In 2001 begon Feddle le Grand te werken aan zijn eigen producties waarna hij zijn ”Electronic EP” uitbracht en voor het eerst kwamen er nummers uit onder de naam Fedde le Grand. Hij begon ook veel remixen te maken van ”singles” van grote artiesten zoals Coldplay, Madonna, will.i.am, Robbie Williams, Everything But The Girl, Fatboy Slim en vele anderen. De lijst blijft groeien, recente mixen zijn van de artiesten Shakira en Rihanna.

fedde

(foto:www.parool.nl)

Behalve zijn grote hit ‘Put Your Hands Up For Detroit’ heeft Fedde vele andere hits zoals ‘The Creeps’, ‘Let Me Think About It’, ‘3 Minutes To Explain’, ‘Back & Forth’, ‘Control Room’, ‘Metrum’, ‘So Much Love’, en ‘Sparks (Turn Off Your Mind)’. Uit zijn nummers blijkt dat hij een veelzijdige artiest is. Een paar wat nieuwe nummers zijn ‘Long Way From Home’, ‘Rockin’ N’ Rollin’, ‘No Good’, ‘Where We Belong’ en ‘Don’t Give Up’.

Met een heel uitgebreid lijst van nummers is Fedde le Grand ook vaak te zien op grote festivals. Hij heeft op Sensations en Choachella gestaan tot aan Tommorowland en Mysteryland. Hij is een internationale ster met heel wat hits onder zijn naam en verbazingwekkend genoeg is Fedde le Grand zijn echte naam.

fedde le

(foto: http://www.i.ytimg.com)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s